Rynkebehandling

Restylane

Tekst kopiert frå restylane.com etter løyve.

Restylane® produseres av det svenske bioteknologiselskapet Galderma.

Restylane er en serie skjønnhetsprodukter som brukes for å glatte ut rynker, forme leppene og framheve konturer. Det finnes også en variant som forbedrer hudens spenst og tone. Restylane består av hyaluronsyre (HA), et stoff som finnes naturlig i kroppen. Restylane er verdens mest benyttede og dokumenterte HA filler, og regnes i dag som ”The Golden Standard” innenfor denne behandlingskategorien.

At det er trygt å bruke understøttes av omfattende og solid klinisk dokumentasjon.

Restylane har vært på markedet i mer enn 20 år, og er brukt i over 100 millioner behandlinger verden over. Alle Restylane produktene leveres både med og uten innebygget bedøvelse.

Hvorfor trenger jeg Restylane?

Huden forandres etter hvert som vi blir eldre. Et av de viktigste stoffene i huden er hyaluronsyre, som binder vann og dermed bidrar til å fukte huden innenfra og skape fylde og struktur. Når vi blir eldre svekkes kvaliteten på hyaluronsyren, kollagen og elastinfibrer brytes ned. Alt dette gjør huden tørrere, spensten forsvinner og aldringstegn som linjer og rynker begynner å dukke opp.

Restylane, som ligner kroppens egen hyaluronsyre, kan injiseres og dermed tilføre ny, frisk hyaluronsyre, slik at aldringstegn du ikke ønsker å beholde dempes eller glattes ut.
Kliniske studier viser også at Restylane hjelper kroppen til selv å øke produksjonen av kollagen, og kan således virke forebyggende på aldringsprosessen.

Hva kan Restylane gjøre for meg?

Restylane finnes i flere varianter som på forskjellige måter framhever eller forbedrer huden din.
Enten du ønsker å forynge huden, glatte ut rynker, gjenopprette volum i ansiktet, markere konturer eller definere leppene, så finnes det et produkt fra Restylane.
Autorisert behandler vil velge det produktet som passer deg og din hudtype best.

Glatte ut linjer

Linjer og rynker kan gi ansiktet karakter og personlighet, men ikke alle rynker er like flatterende. Restylane glatter ut linjene på en rask, enkel og trygg måte, og resultatet er naturlig, slik at du fortsatt beholder ditt eget utseende.

Tørre lepper

Leppene er ansiktets midtpunkt, og får ofte mye oppmerksomhet. Restylane tilbyr spesialdesignede produkter for lepper. Restylane gir fuktighet, mer definerte leppekonturer og en mer markert amorbue på en naturlig måte.

Ansikt

Med årene mister ansiktstrekkene sin rundhet. Restylane gjenoppretter raskt og enkelt volum i de mest utsatte områdene. Restylane kan også gi deg en mer definert hake eller mer markerte kinnben.

Hudforbedring

Restylane Skinboosters er en prisbelønnet og anerkjent skjønnhetsbehandling som gir huden glød ved å glatte ut huden skånsomt og naturlig fra innsiden. Ved å fylle på med hyaluronsyre under huden, øker Restylane Skinboosters fuktbalansen og gir huden bedre spenst og struktur. Det er vitenskapelig bevist at Restylane Skinboosters forbedrer hudkvaliteten, og produktet kan blant annet brukes til å forbedre hudkvaliteten på ansikt, hals, utringning og hender.

Bedøvelse?

Ettersom alle opplever smerte forskjellig, leveres Restylane både med og uten innebygd bedøvelse, noe som kan føles betryggende. En bedøvelseskrem eller en såkalt nerveblokade (som hos tannlegen), kan også være et bra alternativ for å gjøre behandlingen så behagelig som mulig.

Hvor lenge er effekten av Restylane synlig?

Resultatet av kun én behandling er synlig umiddelbart, og kan vare i inntil et år. Med oppfølgingsbehandling i løpet av ni måneder etter din første behandling, kan den synlige effekten av Restylane vare i inntil 18 måneder.

Etter en leppebehandling kan det være behov for oppfølgingsbehandling etter seks måneder.

Hvordan vil jeg se ut rett etter behandlingen?

Siden behandlingen er rask og ikke medfører kirurgi, kan du uten større problemer gjenoppta dine vanlige gjøremål rett etter behandlingen, men du må regne med enkelte reaksjoner knyttet til injeksjonen. Det er vanlig at man blir rød, hoven, øm eller får kløe i det behandlede området. Slike reaksjoner forsvinner normalt av seg selv i løpet av én til to dager. Etter en leppebehandling kan du være hoven noe lenger. Andre reaksjoner kan i sjeldne tilfeller vare i inntil to uker. Du bør alltid diskutere eventuelle behandlinger og sykdommer du har hatt tidligere med behandleren din på forhånd. Behandleren kan også gi deg mer informasjon om eventuelle reaksjoner.

Lyst til å prøve Restylane?

Tillit og trygghet er alfa og omega. I Norge finnes det autorisasjon på alle godkjente behandlere som jobber med Restylane. Behandlar skal ved konsultasjon og behandling alltid bære gyldig ID-kort.

Da er du trygg på at behandleren har relevant medisinsk bakgrunn, og at du vil få tilbud om behandling med original Restylane. Autorisasjonen innebærer også at behandleren har omfattende opplæring og support av Galderma og er oppdatert på de nyeste behandlingsteknikkene.

Les mer på: www.restylanenorge.no eller www.restylane.no

Klinikk Førde – Restylane sidan 2004

Klinikk Førde har nytta Restylane sidan opninga i 2004. Erfaringane med produktet er dei aller beste.
I dag fins over 250 registrerte fillere på marknaden, men Restylane er i ein klasse for seg både når det gjeld kvalitet, vitskapleg dokumentasjon, marknadsandel verda over og sist men ikkje minst – produktstøtte frå leverandøren Galderma.

Ved hovudkontoret i Sverige har Galderma ein stor stab med eksperter med m.a. legar som vi kan rådføre oss med.
Dette gjev pasientar og behandlarar tryggleik.

Ved første kontakt med vår klinikk er det fast rutine med konsultasjon og fotografering før behandling. Pasient og behandlar finn i fellesskap fram til det beste opplegget. Fotografering vert gjentatt ved kontrollar.

Vanlegaste behandlingsområde er:

 • Leppe
 • Munnviker
 • Nasolabial-furer
 • Kinn
 • Pannerynker
 • Ansiktskonturar
 • Kjevelinje
 • Hudforbedring / Skinbooster
 • Hender
 • Bringe / Decolletage

100 millioner injeksjoner

Restylane leppebehandling

Produkta definerer og forbedrer forma på leppene på ein naturlig måte.
Restylane  er ein klar gel av hyaloronsyre (HS). HS er eit stoff som finnes naturlig i leppene (og alle kroppens vev). Kroppen sine HS-depot vert brotne ned og reduserte med aldring. Huda er i tillegg meir eller mindre utsett for sollys (UV-stråling). Dette framskunder og medfører auka nedbryting.
Restylane kompenserer for dette tapet og opprettheld dermed kontur og fylde.
Tilført HS bind vatn og leppene vert ikkje berre litt større, men og mindre tørre.
Ved sprøyting i leppelinja kan verknaden sitte opptil 12 månader. Sprøyting av volum i sjølve leppa varer noko kortare.
Ved gjentekne behandlingar i same område varer effekten noko lengre for kvar gong.

Bivirkninger

 • Generelt er det rapportert få biverknader. Restylane er basert på ikkje-animalske, naturlige kjelder og risikoen for allergiske reaksjonar er svært liten.
 • Som ved all innsprøyting kan infeksjon forekomme, men er også sers sjeldan.
 • Produktet er nøye kontrollert frå fabrikken i Sverige og kvar sprøyte har serienr. som vert loggført for å kunne spore fabrikasjonen i fall noko uventa skulle skje.
 • Sprøyting i lepper kan i varierande grad medføre smerte, opphovning og tørrheit i nokre dagar etter injeksjonen.
 • Sprøyting under rynker vil kjennast som lett spreng og stikking i 1- 2 døgn.

Galderma stiller krav til medisinsk utdanning.

OBS

Restylane finnes KUN på utvalgte klinikker. Ikke la deg lure av useriøse aktører!
SPØR ALLTID ETTER GYLDIG ID-KORT!
Sjekk embalasjen.