Obagi – vegen til sunnare hud

(Tekst frå Hudhelse)

Obagi har produkter som kan forbedre din nåværende hud, eller hjelpe deg dersom du har problemer med:

 • Rynker og fine linjer
 • Redusert spenst og elastisitet
 • Store porer
 • Kviser og arr
 • Ujevn og grå hudtone
 • Ujevn hudoverflate

I løpet av livet opplever de fleste av oss å bli solbrente, kroppen utsettes for hormonelle endringer, vi stresser, slanker oss etc. Alt dette påvirker huden vår, og er med på å bidra til at huden eldes.

Obagi forynger huden ved å stimulere til fornyet produksjon av kollagen og elastin. Det vil si at hudens styrke og elastisitet forbedres, og den naturlige aldringsprosessen reduseres. I tillegg åpnes tilstoppede porer, og blodsirkulasjon og væskebalanse forbedres. Resultatet blir en hud som både ser, føles og oppfører seg merkbart sunnere og friskere.

Obagi Nu-derm kan brukes alene som et effektivt hudprogram, eller i kombinasjon med andre behandlinger som kjemisk peel, laserbehandlinger og kirurgiske inngrep.
Alle som begynner med Obagi, får før oppstart tilpasset et individuelt program.

Obagi Blue Peel – En sikker vei til sunnere hud

Obagi Blue Peel er en effektiv og sikker måte å forbedre hudens sunnhet ytterligere. Gammel og ødelagt hud blir effektivt fjernet og erstattet med nye, sunne hudceller slik at huden får tilbake sin klarhet og fasthet. Obagi Blue Peel er spesielt effektiv mot følgende:

 • Slapp hud
 • Store porer
 • Akne
 • Ujevn hudtone
 • Fine linjer og rynker.

Obagi Blue Peel består av en blå base, derav navnet, som er utviklet for å kontrollere penetrasjonen av trikloredikksyre (TCA). Peelen utføres på klinikk og kan skreddersys til alle hudtyper. Under selve peelen oppstår en brennende følelse som varer noen minutter. Etter peelen kan huden hovne opp noen dager. Deretter dannes en maske, som etter hvert ”sprekker” og faller av. Da kommer den nye, sunne huden frem. Den forventede tilhelningstiden ved standard Blue Peel er 8-12 dager.

I forkant av Obagi Blue Peel anbefales det å bruke Obagi Nu-derm kremprogram i minimum 6 uker. Da øker blodsirkulasjonen og dette bidrar til raskere tilhelning.

Obagi Nu-derm

For at en krem skal klare å påvirke hudens spenst og elastisitet, må den ha evnen til å penetrere ned i lærhuden. Det er her elastinet og collagenet skapes og det er her cellene må påvirkes. De fleste hudkremer jobber kun i hudens overflate og har derfor ingen reell effekt på hudens aldringsprosess.

Obagi Nu-derm har de egenskaper som skal til for å påvirke cellene i både overhuden og lærhuden. Obagi Nu-derm er ett unikt hudforbedrende kremprogram som forynger din nåværende hud, og hjelper deg dersom du har problemer med:

 • Rynker og linjer
 • Redusert spenst og elastisitet
 • Store porer
 • Akne og arr etter akne
 • Ujevn hudtone

Kremprogrammet kan brukes alene som en effektiv og virkningsfull hjelper, eller i kombinasjon med behandlinger som kjemisk peel, laserbehandlinger og kirurgiske inngrep. I tillegg til å forbedre hudkvaliteten, vil Obagi Nu-derm bidra til raskere tilhelning etter et eventuelt inngrep på grunn av bedret blodsirkulasjon.

 

Medisinsk hudfornyingsprogram

Klinikk Førde har i desse dagar 10 års erfaring med Obagi Nu derm. Erfaringane er dei beste og det er svært skjeldan at pasientane ikkje er godt nøgd etter fullført program.
Rett nok kan det oppstå litt frustrasjon undervegs men med tett oppfygjing og god rettleiing går det betre og betre ettersom vekene går. Sluttresultatet kan vanskelig sidestillast med noko anna hudfornyingsprogram.
Obagi Nu derm er det mest potente medisinske hudprogrammet på markedet idag. Fleire av kremene i programmet er reseptbelagt og må foreskrivast av lege.

Nu derm nyttast på pasienter med med omfattande solskader, men kan også anvendast på normal hud for å oppnå generell hudfornying.
Programmet vert tilpassa etter hudtype, problem og den einskilde sin toleranse for ” side- effects”.

 

Alle som byrjar med Obagi, får før oppstart tilpassa eit individuelt program.